Bij Shunter zijn de werkzaamheden van de Monteurs divers. Het werken als Monteur ziet er daardoor elke dag verschillend uit. Shunter houdt zich bezig met het planmatig onderhoud, herstel en revisie aan locomotieven en wagons. Dit werk wordt voornamelijk uitgevoerd in de werkplaatsen bij de Waalhaven. De Monteurs gaan ook naar locaties in Nederland, België en West-Duisland.

Als monteur werk je toe naar één specialistisch vakgebied. De drie vakgebieden bestaan zijn mechanisch, diesel en elektrisch. Naast een specialistisch vakgebied is het mogelijk om een vakgebied erbij te leren of takenpakket uit te breiden met las werkzaamheden en niet-destructief onderzoek.

Het werken als monteur is zeer divers naast werkzaamheden in de werkplaats is het na een inwerkperiode ook mogelijk om op locatie werkzaamheden te verrichten voor Europese klanten. Het werk als monteur is altijd in een team met andere monteurs en gericht op het leren in de praktijk. Het werkt wordt geleerd via collega’s en zij begeleiden de nieuwe collega bij het leren kennen van de organisatie en de werkzaamheden. Daarnaast worden diverse opleidingen gevolgd als solderen, hoogspanning instructie, algemene remsystemen en ook systeem gerichte opleidingen.

De planning van de werkzaamheden wordt voorbereidt door Werkvoorbereider, Planning en Meewerkend Voorman. Zij zorgen ervoor dat de werkbeschrijvingen en nodige middelen aanwezig zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Op basis van de werkbeschrijvingen worden de werkzaamheden uitgevoerd door de Monteur. Bij het uitvoeren van het werk als monteur is er regelmatig overleg met de Meewerkend Voorman, Planning en Werkvoorbereider. Samen met hun zorgt de Monteur voor de beste kwaliteit voor de klanten van Shunter. De kwaliteit van de uitvoering van de werkzaamheden en het beschikbaar maken van de locomotief voor de klant is daarbij belangrijk. Het doel van Shunter is het uitvoeren van alle processen die nodig zijn om alle klanten steeds van voldoende beschikbaarheid van railgebonden voertuigen te voorzien. Het werken als Monteur speelt een grote rol bij het blijven uitvoeren van het doel van Shunter.

Heb jij zin om op stoom te komen in onze werkplaats? Solliciteer dan nu en overtuig ons met een korte motivatie en jouw CV.